Gerda Everaert

Gerda Everaert

Lichaamstherapeut (Amanae)
Massages

Na 30 jaar gewerkt te hebben in de psychiatrie, besliste ik om het roer om te gooien en mij te richten op lichaamsgerichte therapie. Van Massages tot emotioneel transformerend lichaamswerk (Amanae), een stap die heel juist aanvoelde. Mensen terug laten neerdalen in hun lichaam, contact maken met hun gevoelens om uiteindelijk bevrijd te zijn van fysieke/ emotionele blokkades is de mooiste job die er is.

'You heal what you feel'

Daar gaat het om. Wat er op het moment dat het gevoeld en geuit moest worden toen te veel was, terug gaan voelen om het daarna los te laten. Wat gebeurt er als het te veel is? Je houdt je adem in en je trekt het naar binnen. Zeker als kind. Zo ontwikkel je bepaalde patronen en bepaalde situaties en ga je mensen vermijden. Ik moet hard werken om liefde te verdienen. Ik ga zorgen voor iedereen rondom mij. Ik zit vast. Ik wil mij ten alle koste bewijzen…
Het vraagt soms heel veel wilskracht om deze patronen te doorbreken. Lichaamswerk kan je helpen om je lichaam te bevrijden van blokkades en zo je geest te bevrijden.

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd, waaronder massage, relaxatie, EFT (emotional freedom techniques) en Amanae (emotioneel transformerend lichaamswerk). Amanae maakte voor mij het grootste verschil in mijn leven.

Wat gebeurt er in een sessie Amanae?

Na een kort gesprek waarin je, als je dat wenst, kan delen wat er speelt. Dan ga je plaats nemen op de massagetafel. Het lichaamswerk gebeurt zoals bij massage op de blote huid. Als je je daarbij niet comfortabel voelt, laat je mij dit weten.

Ik ga je vragen om diep en bewust te ademen naar de plek waar ik op werk. Ik zet eerst stevige druk en maak dan een beweging op de spier of over het bot. De combinatie van gericht ademen, jouw aanwezigheid in het drukpunt en de beweging kan ervoor zorgen dat er iets los komt. Dit kan enerzijds fysiek zijn: warmte, koude, trillen, schudden. Ik moedig je hierbij aan om je lichaam te bewegen. Anderzijds kunnen emoties naar boven komen. Zoveel als je kan, laat je deze toe en breng je ze naar buiten. Je mag ook dingen zeggen, woorden die je niet kon/mocht zeggen. Zonder filter, zonder masker. We gaan ze niet analyseren maar je voelt wat dit met je lichaam doet. Wees ook mild voor jezelf.
Ik ben er om je te begeleiden in de reis door je lichaam.

Waarvoor kan je bij mij terecht

Lichaamsgerichte therapie ( amanae): 90’
Massages van 45’, 60’ of  90’.

Scroll naar boven