Lize

Lize Nuytens

Psycholoog

'Two roads diverged in a wood, and I, I took the one less travelled by, And that has made all the difference.' - Robert Frost

Het gehele gedicht van R. Frost zou hier uiteraard meer recht doen, maar dit laatste zinnetje vat het goed samen: de plat bewandelde wegen zijn mooi en iedereen ziet hetzelfde, ik ga graag het onbewandelde pad in. Dezelfde bomen vanuit een ander zicht, de vogels horen fluiten vanuit een andere hoek, de zonnestralen belichten anders … Ik geloof dat therapie, samen in communicatie gaan en elkaar ontmoeten daar gecreëerd wordt door situaties eens anders dan anders te bekijken. En dat daar ook de verandering kan in schuilen.

Sinds 2004 ben ik aan de slag in Karus als stagiair, als opvoedster en als psycholoog / therapeut. Ik deed tussenstops in Kliniek Sint-Jozef (Pittem) en PCGS (Sleidinge). Ik werk sinds het begin met kinderen, voornamelijk jongeren, hun ouders en hun netwerk, zowel residentieel als outreachend. Momenteel werk ik sinds 2015 deeltijds binnen het Mobiel Care Team (netwerk Radar).

Als klinisch psycholoog (UGent, afgestudeerd 2004) en als systeemtherapeut (Interactie Academie, 2009 – 2013) vind ik het bijzonder boeiend om aan de slag te gaan met kinderen & jongeren, hun ouders en de systemen waarin ze leven. Ik ga graag op zoek naar wat vaak onzichtbaar is geworden en goed loopt, wat normaal is, binnen vaak moeilijk lopende situaties, om daar verder op in te zetten. En om dat wat moeilijk is, eens anders dan anders te bekijken. Ik ben ook steeds benieuwd wie hier van hulp kan zijn. Want we durven al eens vergeten dat ‘it takes a village to raise a child’ en bij uitbreiding waarschijnlijk ‘a human’….

Scroll naar boven