Kathleen Wittouck

Kathleen Wittouck

Rouw- en verliestherapeut i.o.
Individueel creatief traject

'There is a crack in everything, that’s how the light gets in.' – Leonard Cohen

Creatief en beeldend werken verbind emotie en denken, Verbind verleden, heden en toekomst.

Soms gaat het leven niet vanzelfsprekend, komen er onverwachte gebeurtenissen op je pad waar je geen woorden kan aan geven of zit je in de knoop met wat je pad kruist. Door in creatie met jezelf te gaan, ontstaan beelden die vertellen zonder woorden.

Individueel creatief traject

Ik ben een keramiste die meditatief en intuïtief met klei bezig is, Ik laat me leiden door het moment, het gevoel en de klei. Deze methode heeft me rijk gemaakt in lichaam en geest. Naast klei werk ik ook met aquarelle, acrylverf, potlood en knipsels. Ik maak ook gebruik van De Kaart. Dit is een tool om kwetsbare thema’s maar ook spanning, blokkades en stress bespreekbaar te maken. Vanuit mijn ervaring begeleid ik personen in persoonlijke creatieve groei. Je hoeft niet creatief te zijn en je moet geen technieken beheersen om in deze vorm van verwerken en groeien in te stappen. Een Individueel creatief traject kan door één of meerdere personen gevolgd worden, elk één werkt op eigen tempo aan zijn of haar traject.

Rouw en verlies

Het gemis bij een overlijden, scheiding, verhuis, sterven van een huisdier, afscheid van een vriend,… Dit thema kan om verschillende redenen in je leven komen. Ik ga naast je mee op pad in deze moeilijke periode, met aandacht voor wat speelt en geheeld mag worden.
Luisteren, meditatie, creatie, gevoelsbord en wensbord, stilstaan bij de dingen die er waren maar vooral ook bij de dingen die er nog zijn en op jouw tempo de zin in je leven terug vinden. Soms gaan we in een creatief moment met het verdriet.

Momenteel loopt het initiatief 'Gedeeld verdriet', een rouwgroep die elkaar op Tanu ontmoet om het verdriet met elkaar te delen.
Meer info over deze reeks vind je hier.

Verbindende groepssessies om beter in je kracht te staan

In deze sessies praten we samen over verschillende thema’s zoals geluk, loslaten, luisteren en beluisteren, stilstaan, dromen, verbinden, liefde en zelfliefde,…
Samen spreken over thema’s kan creativiteit, helderheid en inzichten brengen waar je verder zelf mee aan de slag kan.
Voor deze reeks plannen we een individueel intakegesprek. De basisreeks bestaat uit 5 sessies, met een verdiepende vervolgreeks, eveneens 5 sessies.

Meer informatie over mijn projecten vind je op mijn website.

Scroll naar boven