Julie Deseck

Julie Deseck

Cyclustherapeut

Wie ben ik?

Ik ben Julie, vrouw, kersverse 40’er en cyclustherapeut. In 2021 begon mijn transformatie van leerkracht en -coach tot cyclustherapeut. Deze opleiding volgde ik in Nederland bij het Menstruatie Voorlichtingsinstituut. Ik ben onderweg in de opleiding medische basiskennis en trainer in emotioneel lichaamswerk. Dagelijks ga ik de cyclusdiepte in door het volgen van diverse opleidingen en het lezen van vele boeken.
Het is het mijn missie om vrouwen aan te moedigen hun ideale leven na te streven door hun fysieke en mentale pijn doorheen hun cyclus op een natuurlijke en lichamelijke manier te verzachten. Ik ambieer dat elke vrouw straalt in haar kracht door rekening te houden met haar cyclus en de wereld zo veel zachter maakt.
Met mijn warme, oprechte communicatie en zachte duwtjes geef ik telkens mijn best mogelijke advies in het contact met jou. Het is mijn droom om cyclustherapie met emotioneel lichaamswerk gecombineerd aan te bieden, want ons hoofd kan niet zonder ons lichaam en omgekeerd.

Motivatie

Ik groeide op zonder mama en heb zelf twee dochters. Mijn eerste menstruatie op mijn veertiende was heel welkom: samen met mijn vriendinnen keken we ernaar uit, we waren voorbereid. Ik ontdekte en deelde met mijn vriendinnen over mijn prille vrouwelijkheid. Zij waren dé vrouwen in mijn leven, en nu nog steeds.
Enige tijd later kreeg ik allerlei klachten en onzekerheden: acne, verdikken en striemen na pilgebruik, schaamte, buikpijn, prille seksualiteit, wisselende emoties en hiermee geen blijf weten. Door mijn overlevingsmodus deed ik maar door, zonder al te veel na te denken, en slikte de zwaarste pil die er was, tegen mijn acne. Ik menstrueerde niet graag meer, integendeel.
Ik kreeg kinderen, 2 meisjes, heel bijzonder. Mijn vriendinnen waren mijn voorbeeldfiguren in het moederschap, want wat wist ik? Moed-er worden bracht me hevige emoties, blijkbaar had ik nog het een en ander te verwerken, vermoeidheid, afvlakking, burn-out... Mijn overlevingsmodus brak, en ik ook.
Na het volgen van emotioneel lichaamswerk leerde ik voelen, echt voelen en liet ik geleidelijk aan ‘moeilijke’ emoties toe. Ik kon eindelijk in mijn vrouwelijkheid en in mijn bekken thuiskomen, mijn veilige, vrouwelijke haven. Door een menstruatietraject te volgen bij mijn opleiders en me langs alle kanten te verdiepen in het onderwerp, werd ik me bewuster van mijn cyclus, van wat die elke week aan superkrachten en uitdagingen te bieden heeft als ik ermee rekening houd en werd ik zowel fysiek als emotioneel sterker. Mijn menstruatiegerelateerde klachten verzachtten, net als ikzelf.
Mijn menstruatie is opnieuw heel welkom: ik kijk er weer naar uit om mijn rust te ‘mogen’ nemen in een liefdevolle omgeving. Op deze manier kan ik een voorbeeld zijn voor mijn menstruatiemeisjes-in-wording.
In mijn trajecten en ondersteuning laat ik meisjes en vrouwen op een positieve manier naar hun cyclus en hun lichaam kijken, verzacht ik hun fysieke en mentale klachten, verwijs ik door waar nodig en stimuleer ik hen om vanuit hun vrouwelijke kracht te leven, puur natuur.

Geplande sessies

Vanaf 10 januari 2024 geef ik samen met een Yogi 10 opeenvolgende lessen 'Yoga+' waarin cyclustherapie en yoga met elkaar worden verweven.

Ga je mee op cyclusreis?

Op mijn website vind je meer info over wat mijn cyclustrajecten inhouden.

Scroll naar boven