Bo

Bo van den bulcke

Psycholoog en EMDR therapeut, Inspirator van Tanu

Bo werkt als klinisch psycholoog in het Universitair Ziekenhuis en is verbonden aan het Zorgcentrum na Seksueel Geweld. Ze heeft samen met Mamiaba de groepspraktijk Saam opgestart in 2019.

Doorheen verschillende ervaringen met psychisch trauma, koos Bo ervoor om te werken via Eye Movement Desensitisation Reprocessing Therapy (EMDR). Ze gaat met de client op zoek naar een mogelijkheid tot een nieuw evenwicht. Bo heeft een bijzondere fascinatie voor de samenhang tussen geest en lichaam. Ze bekijkt samen met de cliënt welke taal het lichaam zou kunnen spreken, steeds vanuit een psychodynamische therapeutische houding. Ze heeft het postgraduaat Psychoanalytische psychotherapie te KU Leuven vervolledigd en is Doctor in de psychologie met het proefschrift rond teamdynamieken op de Intensieve Zorgen.

Bo Van den Bulcke

Vanuit de grotere maatschappelijke vraag in het zorglandschap, wil Bo samen met team Tanu een toegankelijk therapeutisch aanbod bieden, vanuit verschillende perspectieven op het individu en zijn context. Tal van wetenschappelijke inzichten tonen een duidelijke meerwaarde aan in het gecombineerd werken vanuit lichaam en geest en dit al van jongs af aan. Daarom werken we in Tanu via verschillende vormen van creatieve therapie en ateliers samen met de cliënten.

Bo heeft samen met haar partner, zoontje, dochtertje en familie dit project gerealiseerd.
Ze houdt van dromen, creatie en ontmoeting. Bo is sinds eind oktober 2023 voor enkele maanden op een buitenlandse opdracht. Haar ervaring binnen het management in de gezondheidszorg zal een grote troef zijn bij het oprichten van een psychologische afdeling in een nieuw ziekenhuis.
Bo specialiseert zich in 2024 exclusief op groepstrajecten voor EMDR. De volgende reeks start in september, meer info hierover vind je hier.
Scroll naar boven