Osteopathie

Osteopathie

Osteopathie kan verlichting bieden bij verschillende klachten zoals gewrichtspijn, rugpijn, hoofdpijn, moeizame vertering, en andere lichamelijke problemen. 

Een osteopaat zoekt naar bewegingsblokkades die aan de oorzaak van je klachten liggen. Via zachte handbewegingen probeert een osteopaat het evenwicht in je lichaam terug te herstellen.

Osteopaten behandelen je klachten via verschillende systemen:

  • het osteo-articulair systeem met beenderen, gewrichten en spieren
  • het visceraal systeem met organen 
  • het craniaal systeem met schedelbeenderen en bovenste nekwervels
2c764247-48cd-4f94-b6ea-3189ed975d14

Als gevolg zullen je spieren, gewrichten, lymfebanen en zenuwbanen terug vlot kunnen functioneren. Zo helpt osteopathie de zelfregulerende krachten van je lichaam.

Een osteopaat behandelt zowel volwassenen als kinderen, sporters, zwangere vrouwen en baby’s en je kan er terecht voor uiteenlopende klachten.

De eerste sessie begint altijd met een uitgebreide intake. Op basis daarvan probeert de osteopaat zich een beeld te vormen van de klacht en de omliggende situatie. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek.

Omdat osteopaten het lichaam als één geheel zien, wordt je volledige lichaam onderzocht in plaats van enkel de plaats waar je pijn of last hebt. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen, is het gangbaar dat de osteopaat vraagt je gedeeltelijk te ontkleden. Nadat een osteopaat de oorzaak van je klacht heeft vastgesteld, begint de daadwerkelijke behandeling.

De technieken die hij of zij hiervoor aanwent kunnen afhankelijk van het aan te pakken probleem zacht of vrij stevig zijn. Tijdens de behandeling zal een osteopaat enkel zijn handen gebruiken. Er worden geen gebruikgemaakt van elektrische apparaten of medicatie.

Een osteopathiesessie duurt gemiddeld ongeveer 30 – 45 minuten.

Scroll naar boven