Sebastian

Sebastian Gunst

Osteopaat

Als erkend osteopaat zet Sebastian zich al meer dan 10 jaar in om pijn en andere lichamelijke klachten te verlichten. De eerste vraag die hij zich stelt is “Wat is er aan de hand?”. Aan de behandeling gaat dan ook een zorgvuldige analyse vooraf, waarin hij de zorgvrager inzicht geeft in de oorsprong van de klachten.  Belangrijk is dat de primaire  oorzaak wordt opgespoord en behandeld, opdat het lichaam op de lange termijn versterkt wordt. Aangezien het lichaam meer is dan de som van zijn individuele onderdelen, wordt het lichaam bekeken als een holistisch systeem, en wordt er op verschillende niveaus gewerkt om de gezondheid te bevorderen: de spieren en gewrichten, de organen, voeding, ergonomie, bloed- en lymfecirculatie, etc. 

Om steeds de optimale zorg te verlenen verdiept Sebastian zich regelmatig in de laatste wetenschappelijke literatuur en volgt hij regelmatig bijscholing. Zo volgde hij na zijn opleiding tot osteopaat (University of Wales) verdiepende cursussen over omtrent voeding en microbioom, fasciatherapie, craniosacrale therapie, osteopathie bij baby’s en kinderen, fibromyalgie en CVS, traditionele chinese cupping, guasha en moxatherapie. Momenteel specialiseert hij zich verder in de acupunctuur.

Osteopathie wordt terugbetaald door de ziekenfondsen: 10 euro per sessie.
Christelijke mutualiteit, Onafhankelijk ziekenfonds, de Voorzorg en Vlaams neutraal Ziekenfonds: maximaal 5 consultaties per jaar.
Liberale mutualiteit en Partena: maximaal 6 consultaties per jaar.
Sommige aanvullende verzekeringen voorzien in een hogere terugbetaling voor osteopathie.

Er is geen voorschrift vereist om een behandeling te boeken.

Scroll naar boven