Liselotte Vanden Berghe

Liselotte Vanden Berghe

Lichaamstherapeut
Massages
EFT-coach

'Leave a little sparkle wherever you go.'

Wie ben ik?

Ik ben afgestudeerd als vroedvrouw in 2004 en hebt gewerkt in het UZ van Gent op de dienst NICU (intensieve dienst voor zieke pasgeborenen). Daarvoor heb ik 4 jaar gewerkt in het AZ te Ronse op de diensten materniteit, verloskwartier en neonatologie. Nu richt ik mij volledig op mijn werk als lichaamstherapeut onder de vorm van het geven van massages, klankschalenbehandeligen en coaching.

Motivatie

Vanuit mijn passie voor lichaamswerk had ik besloten om een massageopleiding te volgen bij het YAH (Yoga and Ayurvedic Health). Ayurveda is de oeroude kennis, wetenschap van het leven. Dit houdt een levenswijze in waar yoga, meditatie, massage en een gezonde voeding onderdeel van zijn met als doel in balans te blijven. Iedere oorzaak van ziekte zou zijn oorsprong vinden in een disbalans, zowel op geestelijk als op fysiek vlak (overwerkt zijn, stress, zorgen, ongezonde voeding, luchtvervuiling, …).
Het is dus van groot belang om aandacht te besteden aan en om ons bewust te worden van onze huidige levenswijze en waar nodig veranderingen door te voeren. Het volgen van deze opleiding heeft mij leren ervaren hoe waardevol massage kan zijn op het vlak van gezondheid

Massages

Iedere vorm van massage heeft een helend effect: het lichaamsbewustzijn vergroot en het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt aangesproken.
Ik bied verschillende massages aan waaronder:

  • Shiatsu
  • Abhyanga
  • Udvartan
  • Meditatief
  • Duo
  • Zwangerschap
  • Baby
  • Fertiliteit
  • ...

Op mijn website vind je meer informatie over de verschillende massages.

EFT (Emotional Freedom Techniques)

Als aanvulling heb ik een opleiding thetahealing en EFT (Emotional Freedom Techniques) coaching gevolgd om mijn behandelingen verder te kunnen uitbreiden.
Achter vele lichamelijke ongemakken schuilt een onverwerkte emotie.
Met EFT gaan we via tappen op acupressuurpunten deze onverwerkte emoties gaan verwerken door ze te gaan ontladen.
Het tappen vermindert de stressrespons (vechten, vluchten en bevriezen), het coupeert de koppeling tussen de trigger en deze uitgelokte respons doordat het inwerkt op de amygdala (reptielenbrein).
De effecten van EFT kunnen zich voordoen op lichamelijk , cognitief, gedragsmatig en spiritueel gebied.

Op mijn website vind je meer informatie over  EFT.

Scroll naar boven