Hannah

Hannah Van Dingenen

Psycholoog - EMDR Therapeut

‘There is a crack in everything, that’s how the light gets in’ 

Ik ben klinisch psycholoog (afstudeerjaar 2008) en EMDR-therapeut. Momenteel werk ik op het Zorgcentrum na seksueel geweld (UZ Gent). De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in het helpen van mensen die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt, en hoe dit hun leven op verschillende manieren beïnvloedt.

Naast het werken met en rond trauma, heb ik meer dan 10 jaar ervaring als therapeut voor kinderen, jongeren, volwassenen en hun context. Ik werkte de afgelopen jaren in het Mobiel Care Team, waar de focus lag op het begeleiden van jongeren en jongvolwassenen voor wie het op verschillende domeinen moeilijk liep (school, vrije tijd, contacten met leeftijdsgenoten, middelenmisbruik, hechting, relatie met ouders en/of andere opvoedingsfiguren, mentale beperking, psychiatrische diagnoses …). 

Tijdens het therapeutisch traject met kinderen en/of jongeren zullen we steeds op zoek gaan op welke manier hun netwerk (ouders, opvoedingsfiguren, vrienden, partner of andere belangrijke personen) betrokken kan worden.
Ik geloof sterk in het feit dat enkel psychotherapie niet altijd alles kan oplossen. Daarom vind ik het belangrijk om soms samen verder te kijken dan datgene wat binnen de gesprekken gezegd wordt.  In Tanu ga ik in samenspraak met hen op een creatieve manier buiten de lijntjes kleuren en out of the box denken.

Scroll naar boven